LONČARSTVO IN UNIKATNA KERAMIKA

Delovni Dopust

Poletje. Kot vsako leto se v tem času selim  na cerkniški konec. V Gorenje Jezero, obdano s prečudovito naravo. Tu dobim navdih in ideje za svoje izdelke, še vedno vrtim na vretenu in v jeseni te bodo pričakale nove oblike, vzorci ..

DOGAJANJA

SLEDI NAS

Tweeter Facebook

POSLOVANJE

Košarica Splošni pogoji Pravilnik o zasebnosti Mnenja kupcev

© AlterEco 2012. Čuvajmo naravo.

Pogoji (terms and conditions)  |  Kontakt

Domov Izdelki Kontakt Predstavitev
Ročno delo iz Slovenije
Delavnice Obvestila Prodajalna  Delavnica
  DELAVNICE

Kreativna delavnica oblikovanja gline

Nazaj na
“Klik.” ..

Lončarske delavnice za mlajše

Učimo se z glino

Šolske lončarske delavnice

Ker sem v vrtcih z lončarsko delavnico naletel na tako dober odziv pri otrocih, sem se opogumil in odločil za sodelovanje z učenci nižje stopnje na osnovni šoli.

Kulturno žlahtenje ..

.. naših najmlajših

Ideja za organiziranje delavnic na šolah in v vrtcih, se mi je porodila po uspešno izvedenem evropskem projektu vrtca Vodmat z naslovom Kulturno žlahtenje najmlajših, pri katerem sem sodeloval tudi jaz. Organizatorji projekta so me k sodelovanju povabili z namenom predstaviti najmlajšim lončarsko obrt.

Obiskal sem veliko vrtcev ..

po Sloveniji. Nad odzivom otrok sem bil prijetno presenečen. Ne le, da so malčki  z zanimanjem sodelovali pri odtisih različnih predmetov v glino, ampak so me pri delu zbrano opazovali, sledili navodilom in bili veseli, ko se jim je izdelek posrečil.

Najprej osnove ..

.. Z učenci smo najprej izdelovali skodelice in se spoznali z osnovami pri delu z glino. V drugem delu delavnice pa smo oblikovali živali iz gline.

Vabilo

Vabim vas, da si ogledate fotografije, ki so nastale na delavnicah, klik.

Večjim otrokom v vrtcih, ..

sem pripravil lončarsko delavnico. Vsak udeleženec je z mojo pomočjo na vretenu izdelal vazico. Zbrano so me poslušali, ko sem jim razlagal osnove dela na lončarskem vretenu. Pojasnil sem jim, da bom izdelke posušil in jih v lončarski peči odžgal, jih poglaziral in jim jih vrnil nazaj v vrtec, da bodo lahko staršem pokazali, kaj so izdelali v vrtcu na lončarski delavnici. Veselje otrok, ko so v roke jemali končane izdelke, je bilo nepopisno.

Če želite, da bi tudi vaši malčki v vrtcih spoznali skrivnosti dela z glino, krepili pri tem ročne spretnosti, kreativno sodelovanje med udeleženci, sproščali domišljijo pri oblikovanju izdelkov iz gline in ustvarjalno preživljali posti čas, vas vabim, da me pokličete. Z veseljem se bom odzval vašemu povabilu.

Iztok Mlakar, lončar

Igrajmo se z glino
GALERIJE
O.Š. Zalog
Vrtec Vodmat